zaterdag 8 oktober 2016

DIY (picture/drawings) waterdecals l Photo-tutorial

DIY (picture/drawings) waterdecals l Photo-tutorial
Aangezien er best veel interesse was (op de besloten groep "Nagellak swatches" op Facebook) hoe ik deze kleurplaat ingekleurd en al op mijn nagel kreeg zonder reverse stamping, ben ik vanmorgen vroeg maar aan de slag gegaan met de foto's. ;-)
Ik zal er niet teveel tekst bij proberen te zetten want de foto's wijzen de weg eigenlijk vanzelf.
Het zijn er dan ook aardig wat maar goed...het is tenslotte een photo-tutorial....
Laten we gaan kijken hoe ik het gedaan heb.

 
Deze kleurplaat zag ik bij een leerling uit groep 8 en vond hem geweldig.
 
Het meest belangrijke om de kleurplaat ingekleurd te krijgen is deze TE GEKKE app. Hij staat bij mij op mijn telefoon en op mijn Ipad. De app heet COLORFY en met deze app gebeurd het allemaal. Of althans het grootste deel. (Free trial)
 
 
COLORFY...wanneer je de app opent krijg je dit keuzescherm te zien.
 
 
De "library" heeft veel items waar je uit kunt kiezen, echt ontzettend veel!
 
 
Een voorbeeld van het kopje "florals" met heel veel mooie bloemen kleurplaten.
 
 
Maar om dit kopje "create" daar gaat het hier om. Wat een gave ontdekking heb ik gedaan. Ik zal vast de eerste niet zijn maar zo voelde het wel ;-) Ik drukte op 'take a photo'...
 
 
En kreeg toen dit scherm waarmee je een foto kunt maken OF je kiest 'camera roll'...
 
 
Je zult begrijpen dat je hiermee oneindig veel keuzes zult hebben. Je kunt plaatjes/foto's/schermafbeeldingen noem maar op gebruiken om er vervolgens je eigen KLEURPLAAT van te maken!
 
 
Ik gebruikte dus de foto die ik had genomen van de kleurplaat van de leerling uit groep 8. Je kan de foto vergroten en verplaatsen.
 
En zo is de kleurplaat geworden, je kunt zelf de lijn dikte instellen. Beetje ermee spelen ;-)
 
 
Op 2 verschillende manieren ingekleurd...uiteindelijk voor de witte variant gekozen.
 
 
Na het opslaan van je eigen gemaakte kleurplaat open je Word (in mijn geval) en heb ik vervolgens mijn eigen gemaakte (ook met Word) nail template geopend. Deze zijn redelijk op mijn eigen nagels afgestemd.
 
 
Dan open je de map waar je jouw kleurplaat hebt opgeslagen en selecteert deze.
 
 
Op deze foto laat ik je zien dat je er ook gewone foto's mee kunt gebruiken of afbeeldingen die je hebt geplukt van internet ;-) Je plaatst de plaatjes in/voor de "hokjes" en zo krijg je het juiste formaat wat op JOUW nagels past!
 
 
En dan niet geheel onbelangrijk....het WATERSLIDE printpapier wat ik hier bestelde. Zonder dit decal printpapier begin je niks. (In dit artikel laat ik je nog een photo-tutorial zien met dit speciale printpapier.)
 
 
Na het uitprinten hoef je alleen nog maar de plaatjes uit te knippen. Ik had 10 roze en 10 witte doodskopjes. Met de roze doodskopjes heb ik de meiden (en zelfs 2 jongens ;-)) uit groep 8 blij gemaakt de volgende dag. Ik had hun ringvingers voorzien van witte nagellak, een roze decal en een laagje topcoat! ;-) Ze vonden het helemaal te gek! ;-)
 
 
Wat je dus alleen nog maar nodig hebt is een schaar en een basiskleur (in mijn geval wit) en een topcoat en een druppeltje water.
 
 
Wanneer de basiskleur nog een ietsie pietsie plakt breng ik de natgemaakte decal aan op mijn nagel, ik druk het even aan en voorzichtig haal ik het papier van de decal en ziet het er zo uit...
 
 
Het eindresultaat....
 
Hieronder laat ik nog wat voorbeelden zien waar ik mee gespeeld heb. Zo heb ik foto's geprobeerd en opgeslagen plaatjes enz.
 
 
Mijn eigen profielfoto als kleurplaat...;-)
 
Mijn nagels als kleurplaat.
Het inkleuren gaat heel fijn doordat je de afbeelding zo kunt vergroten dat je elk klein stipje gemakkelijk zou kunnen inkleuren.
 
Oneindig veel mogelijkheden.
Note: met een online kleurboek maak je dus met gemak ingekleurde kleurplaten! Komt geen nagellak bij kijken. En er zijn ZOVEEL leuke kleurplaten! ;-) Voor je eigen foto kleurplaten heb je echt de app Colorfy nodig.

THE SKY IS THE LIMIT....
 
Je snapt denk ik wel waarom ik zo enthousiast ben, met deze COLORFY app is er zo ontzettend veel mogelijk, echt heel gaaf!
Lijkt deze methode om een nailart te maken jou ook wel wat?
En wat vond je van mijn photo-tutorial, was deze duidelijk genoeg of te lang?
Let me know bij de comments.

 

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...